(11-30-2008 01:04 AM)Hwiparam napisał(a): Mam ostrzeżenie odnośnie programu Shareaza. Zauważylem, ze na stronie wilk13 pod pozycją Shareaza widnieje link do strony Shareaza.com
UWAGA!!!
Strona shareaza.com to jest FAKE!!!
Dzięki za uwagę, link do producenta już poprawiony.
Link do pobrania pliku (download) cały czas kierował na właściwy serwer (sf.net czyli alias sourceforge.net), więc pobierajacy plik przez odnosnik "download" pozostawali bezpieczni. Natomiast fakt, ze niestety nie zostal zmieniony odnosnik do strony producenta i prowadzil na wspomnianą domenę.
Cala sytuacja wynikla z faktu, ze shareaza.com byla kiedys prawdziwą domeną Shareazy. Niestety twórcy programu zapomnieli na czas przedluzyc jej waznosci, a osoby, ktore potem kupily domene wstawily tam to, co wstawily... Podobna była zreszta historia ze starą domeną Soulseek'a (w tym przypadku odnosnik do strony producenta caly czas jest u nas taki, jak trzeba).
Cytat:PS, nie wiem, gdzie powinienem to zamieścić, więc daję tutaj.
Można zglaszac przez odnosnik "zglos niedziałające" (dopisując o jaki program chodzi), a jeszcze lepiej przez dział kontakt (w lewej kolumnie, pod buttonem Opera PL) - w przypadku skorzystania z formularza kontaktowego reakcja będzie najszybsza).
Raz jeszcze dzięki za zgłoszenie problemu.
PS. Jeśli możesz zedytuj w swoim poście link do shareaza.com na wersję nieklikalną (bez "www."), z góry dzięki.